Yemek Videosu İzle

0 ESKİŞEHİR CİĞER YAĞNİSİ YAPILIŞI VİDEOSU




Eskişehirin sevilen yemeklerinden Ciğer yağnisi nasıl yapılır Videosu. Eskişehir yöresel yemekleri içinden Ciğer Yağnisi Tarifi nasıl yapılır hep beraber izliyerek öğreneceğiz.
Gereken Malzemeler
750 gram küp küp doğranmış kuzu ciğeri
2 tane domates
1 tatlı kaşığı pekmez(isteğe bağlı)
3 tane sivri biber
1 tane iri soğan
3 çorba kaşığı pirinç
2.5 çorba kaşığı tereyağı veya sıvı yağı
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
Süslemek İçin
2 çorba kaşığı maydanoz veya dereotu
Yapılışı: Öncelikle tencerede tereyağımızı eritelim. Soğanlarımızı da ekleyip soteledikten sonra ciğerimizi katıp biraz karıştırdıktan sonra kavuralım. Üzerine ince kıydığımız domates ve yeşilbiberimizi tuzumuzu karabiberimi ve 1 tatlı kaşığı kekiğimizi ilave ederek biraz daha pişirelim. Pirincimizi de katıp karıştırdıktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Tadına bakıp tuzu ve karabiberi eksikse tekrardan ilave edelim. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Servis ederken üzerine maydanoz veya dereotu serperek servise sunalım. Afiyet Olsun.
Eskişehir Yemeği Ciğer Yağnisi nasıl yapılır Video

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

ciğer, ciğer yahnisi nasıl yapılır, eskişihirin sakatat yemekleri, pirinç, yöresel ciğer yemekleri, yöresel sakatat yemekleri, Ciğer Tarifleri, Dana Ciğeri Tarifleri, Eskişehir Yöresi Yemek Tarifleri, Et Yemekleri, İç Anadolu Bölgesi Yemek Tarifleri, Kuzu Ciğeri Tarifleri, Kuzu Yahni Tarifleri, Türk Mutfağı Yemek Tarifleri, Yahni Yemek Tarifleri, Yöresel Yemekler,Ciğer sote için hangi malzemeler gerekir? Sote için hangi baharatlar kullanılır? Ciğeri nasıl seçmeli? Ne büyüklükte doğramalı? Ciğer ne kadar yağda pişirilir, kavrulmalı mı kızartılmalı mı? Ciğer sote yaparken malzemeler hangi sırayla eklenir? Ne kadar süre pişirmek gerekir? Baharatları ne zaman eklemeli? Arnavut ciğeri malzemeleri nelerdir? Her ciğerden Arnavut ciğeri yapılır mı? Hangi baharatlar olmalı? Arnavut ciğeri nasıl pişirilir? Nasıl servis edilir? Ciğerin yumuşak olması için pişirmeden önce nasıl temizlemeliyiz? Tavada pişiriyorsak kızartma yağı nasıl, ne kadar olmalı, yağa ne katabiliriz? Fazla kızartılırsa sertleşir mi? Kızartma süresini nasıl ayarlamalı? Tencerede pişirilen ciğerin yumuşak olması için neler yapılır? Ciğeri mutlaka sıcak mı servis etmek gerekir? Ciğerin daha lezzetli olması için ne tür bir salata ile servis etmek gerekir? Ciğer için yapılan salatada ne gibi soslar kullanılabilir?Ciğer Yağnisi,Eskişehir Yemekleri,Yöresel Ciğer Yemeği





Yorum

0 Adet Yorum Yapıldı " ESKİŞEHİR CİĞER YAĞNİSİ YAPILIŞI VİDEOSU "

Yorum Gönder

Yorumunuz incelendikten sonra en kısa sürede yayınlanacaktır.Yorumunuz için çook teşekkürler.

 
Üste Çık Copyright © 2011-2013 | Kaynak Gösterilmeden Alıntı Yapmak Yasaktır! | Platinum Türkçe Blogger Teması